Brood met waterkefirkorrels


Waar laat je al die kefirkristallen die je kweekte van gefermenteerde waterkefir! Invriezen is goed, maar lost het "probleem" niet op. Veel leuker en lekkerder is de variant van brood bakken met waterkefirkorrels. Het brood is zeer sappig en blijft lang vers. In dit deeg zorgen alleen de kefirkorrels voor de bakimpuls. Er is geen andere gist of bakpoeder nodig.

Ingrediënten voor een brood:
500 g tarwebloem
1,5 theelepel zout
2 theelepels broodkruiden
1 theelepel suiker
370 g waterkefirkorrels
ca. 200 ml water

 

Voorbereiding:
Doe alle ingrediënten behalve het water in een mengkom. Roer alles goed door elkaar tot alle kristallen bedekt zijn. Voeg nu 150 ml water toe, indien nodig meer. Kneed tot u een glad, licht vochtig deeg hebt. Dek af en laat 7-8 uur rusten. Het brood ziet er mooi uit in een rijsmandje. 


Na de rusttijd draait u het brood voorzichtig uit het mandje en legt u het op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden met onder en bovenwarmte en zet er een kom met water in. Nu kun je het brood snijden met een mes. Kruiselings of met slechts één snede, dat is aan jou.

Bak het brood in de oven gedurende 50-60 minuten. Aangezien ovens verschillende temperaturen hebben, moet u controleren of de korst bruin wordt, vooral aan het eind van de baktijd. Als het brood gaar is, moet u wachten tot het brood is afgekoeld, want het is echt heel sappig. Eet smakelijk,


Receptvan Christina Becher May 9, 2020 
Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje