Ketchup
Deze ketchup is heel eenvoudig te maken en het is ook probiotisch. Ketchup is historisch gezien ook een gefermenteerd voedsel. Dit is een recept met de oorspronkelijke ingrediënten die gebruikt werden om ketchup te maken. De smaak is fantastisch en je smaak niet het verschil tussen zelfgemaakte en in de winkel gekochte ketchup. Maak je eigen ketchup, het is leuk en lekker.
Ingrediënten:
125 ml kefirwei
750 gram tomatenpuree (bio)
1 eetl. himalaya zout
125 ml ahorn siroop
3 teentjes knoflook gepureerd
125 ml vissaus
Meng alle ingrediënten goed en vul ze in potjes met een inhoud van ca. 450 ml. De inhoud moet 4 cm onder de bovenkant van de pot staan.
Laat 2 dagen op kamertemperatuur fermenteren en zet de potjes dan in de koelkast.
Gekoeld max. 3 maanden in een afgedekte luchtdichte pot in de koelkast houdbaar.
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,25 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50