1 liter fermenteerpotten met ontluchter
Fermenteren is al eeuwenlang een eenvoudige en zeer gezonde manier voedsel zoals groenten en fruit langer houdbaar te maken en te conserveren.
Verschillende culturen verwerken zo jaar na jaar hun vers geoogste groenten, die door het magische proces van de gisting gaat. Gefermenteerde groenten zijn gezond voor de darmen en levert het lichaam veel gezonde vitamines. Gefermenteerde groente wordt in de darmen veel beter verteerd, en verzorgt bovendien de goede bacteriën in de darm en brengt daardoor het immuunsysteem in top vorm.
Wat zijn gefermenteerde groenten?
Gefermenteerde groenten zijn groenten, die geproduceerd worden door middel van melkzuur-gisting/Lacto-fermentatie. De groente wordt hiervoor geraspt, gemalen of klein gesneden en met zout en water voor ongeveer een week in een luchtdichte pot bij kamertemperatuur bewaard.
Nu begint het fermentatieproces:
Binnen zeer korte tijd beginnen de natuurlijke bacteriën en andere micro-organismen, die zich op de buitenkant van de groenten bevinden, zich snel te vermenigvuldigen.
De ph-waarde gaat omlaag en er ontstaat een zuur milieu. De bacteriën zetten de zetmeel en suiker van de groenten om in melkzuur. Deze zuren fungeren als natuurlijk conserveringsmiddel en de gehele gegiste groente is beveiligt tegen bederven. Tegelijkertijd ontstaan waardevolle enzymen, B-vitaminen, omega-3 vetzuren en verschillende probiotica stammen. De groente wordt voedzamer, beter te verteren en aanzienlijk langer houdbaar.
Fermenteerpot met ontluchting systeem kopen
Het gebruik van deze fermenteerpotten met ontluchting systeem heeft bij het maken van lacto-gefermenteerde levensmiddelen echte voordelen.
Hier zijn er een paar.....
De fermenteerpotten zijn hier te bestellen.
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Thee-bal ø 7 cm en ø 9 cm
€ 2,95 en € 3,45
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,25 per stuk
Wat is Fermenteren?
Fermenteerpotten van Weck model "TULP" kopen
Makkelijk en schoon werken met een rond roostermatje en een
pers tamper om de groente onder de vloeistof te houden.
Venlo, 18 Januari 2024