Dadeldrank

 

Een heerlijk en verfrissend drankje op basis van melkkefir en dadels.

Een van de fascinerende aspecten van dadels is hun rijke voedingswaarde, waaronder verschillende vitaminen en mineralen. Wat dadels echter onderscheidt, is de zeldzame aanwezigheid van organische zwavel, een zeer gewild element in voedingsbronnen. Zwavel is enorm belangrijk omdat het het op twee na meest voorkomende mineraal in het lichaam is. Het speelt een cruciale rol in het in stand houden van het leven omdat het bestaat uit essentiële aminozuren die bijdragen aan de productie van eiwitten voor cellen, hormonen, enzymen en antilichamen. Zwavel speelt ook een belangrijke rol bij de synthese van insuline en ondersteunt de cellulaire ontgifting. Daarnaast heeft het pijnstillende eigenschappen en bevordert het een gezonde huid en gezond haar.

Om de eiwitinname te verhogen, voeg een portie vanille-eiwitpoeder toe. Naarmate men ouder word, wordt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat de mens genoeg eiwitten binnenkrijg. Voldoen aan de eiwitbehoefte heeft een significante impact omdat het helpt bij de opbouw en het onderhoud van spieren, bijdraagt aan een jeugdiger uiterlijk en hormoonregulatie.

Alfa-linoleenzuur (ALA), een essentieel omega-3 vetzuur dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, is overvloedig aanwezig in walnoten. Walnoten zijn interessant genoeg de enige noot met een opmerkelijke concentratie van deze heilzame omega-3 vetzuren.

Dadel milkshakes zijn een heerlijke traktatie en zijn makkelijk en snel te maken. Voor de afwisseling kun je een half kopje kefir ijs toevoegen voor een nog meer uitgesproken “milkshake”-smaak.

 

Ingredienten

250 ml melkkefir

3 dadels zonder pit

1 bevroren banaan

80 gram walnoten

1/2 teelepel kaneel


Alles in de mixer pureren, in een glas gieten en opvullen met slagroom.
Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje