Het Kefirwinkeltje

12 jaarWat is kombucha 

Kombucha scoby kopen


Kombucha scoby
Sapflessen
Fermenteerpotten
Groentenstamper

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot

720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Thee korb

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50Kombuchapot 3000 ml
Kombuchapot 2700 ml met verwarmingsstrip uit USA 
Verwarmingsstrip USA

Kombucha maken:

Kombucha wordt gebrouwen met een Kombucha scoby, thee en suiker.
De Kombucha scoby is een symbiose van bacteriën en gisten. De Kombucha scoby zet de suiker in de thee om in goede, gezonde bestanddelen en hierdoor ontstaat een lekkere en gezonde drank. De waardevolle voedingstoffen die de Kombucha scoby produceert zijn: probiotica, enzymen, glucoronic zuur, malic zuur, glyconic zuur, lactic zuur, butyric zuur en acetic zuur. Bovendien produceert hij vitamine C en vele B vitamines. Kombucha wordt gedronken om het lichaam gezond en vitaal te houden of om bepaalde klachten te verlichten.


Waarom zou je Kombucha drinken?


Van Kombucha wordt gezegd dat het een helende werking heeft op een heleboel kwalen. Ten eerste is het gewoon een lekkere drank en kun je het ook gebruiken als je geen kwalen hebt. Het kan nooit kwaad, want Kombucha is in ieder geval goed voor de darmflora en bevorderd de spijsvertering werkt zuiverend en vitaliserend. Het wordt daarom ook vaak gebruikt bij alternatieve diëten omdat het lichaam wordt ondersteund bij het omzetten van vetten energie.
Daarnaast staat Kombucha er om bekend dat het nuttig is voor de suikerstofwisseling bij diabetis, vermindering van zwellingen en pijn bij artritis, verlaging van de cholesterol en bloeddruk en huidproblemen als acne en eczeem. Bij kankerpatiënten vind je een tekort aan rechtsdraaiend Melkzuur, wat leidt tot gebrekkige celademing, en fermentatie van suiker (en zo leven kankercellen). Kombucha zorgt voor rechtsdraaiend Melkzuur.

Ook is aangetoond via de urine bij mensen die Kombucha drinken dat zij veel gifstoffen uitscheiden – met name zware metalen. Kombucha werkt dus zuiverend.

Men zegt dat Ronald Reagan in 1983 is genezen van hopeloos uitgezaaide kanker door het drinken van een liter Kombucha-thee per dag. Reagan leefde daarna nog meer dan 20 jaar!

Hier: http://www.kombu.de/https://www.kombu.de/fasz-deu vind U informatie over nog meer eigenschappen van Kombucha.


Hoe wordt Kombucha gemaakt:


Kombucha wordt gebrouwen met een normale groene en zwarte thee (ongeparfumeerd) die je in de supermarkt kan kopen, witte suiker / rietsuiker en de Kombucha scoby. Als eerste stap wordt water gekookt, dan een normale pot thee gezet en 15 minuten laten trekken. Zeef de thee en voeg de suiker toe. Deze thee laten afgekoelen tot minder dan 30 graden waarna de Kombucha scoby aan de afgekoelde thee wordt toegevoegd. De thee nu met een temperatuur van 78°- 80° Fahrenheit (ca. 26° Celsius). op een donkere plaats 8 - 10 dagen met rust laten zodat de SCOBY zijn bestandsdelen aan de thee kan overbrengen, hoe langer de thee staat hoe zuurder deze zal worden, testen wat goed smaakt.

Er kan ook gebrouwen worden met kruiden thee (brandnetel, duizendblad, paardenbloem) gekombineerd met groene thee 1/2 om 1/2. Deze variant moet wel extra goed gezeefd worden om alle theeblaadjes en kruidenstukjes uit de drank te krijgen (beter in een 2e fermentatie).
Als extraatje kan aan de Kombucha in een 2e fermentatie proces een smaak worden toegevoegd door bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien of kaneel te gebruiken. Op deze manier wordt de drank nog lekkerder.


Hoeveel Kombucha mag je drinken


Omdat Kombucha voor iedereen gezond is wordt aangeraden om 1 glas per dag te drinken. Op deze manier wordt het lichaam gezuiverd en vitaler zonder dat het schadelijk is voor het lichaam. Mocht de Kombucha gebruikt worden als een stevige kuur dan kan je de hoeveelheid verdubbelen of misschien wel verdriedubbelen. Bij voorkeur wordt de Kombucha koud gedronken tijdens of net na een maaltijd. U kunt hier uw Kombucha scoby bestellen.


Wij raden u aan naast de Kombucha ook regelmatig voldoende water te drinken om het ontgiftingsproces optimaal te ondersteunen!


Kombucha scoby kunt U hier bestellen.

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Copyright © Het Kefirwinkeltje