KEFIR-ROOMKAAS 

Kefir-roomkaas is eenvoudig te maken

U heeft nodig:

  • Melkkefir
  • Netel-/kaasdoek of strak geweven katoenen doek
  • Kunststof zeef

  Instructies:

  • Leg de neteldoek in de zeef en giet de melkkefir in de netel-/kaasdoek of strak geweven katoenen doek.
  • Boven een kom of pot gedurende 6 tot 8 uur laten uitlekken, of totdat de gewenste dikte is bereikt. Bewaar de wei in een afgesloten fles in de koelkast.
  • Verwijder afgewerkte kaas van het netel-kaasdoek. Gebruik de Kefir-Roomkaas in plaats van roomkaas in uw recepten – het zal een meer zure en sterkere smaak hebben dan standaard roomkaas. 

 






Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje