IJsgekoelde meloen-komkommersoep met garnalen


 Recept ontwikkeling: EAT SMARTER

 

  • Ingrediënten voor 6 porties
  • 700 g komkommer
  • 1 kg meloen (Galicië)
  • 3 lente-uitjes
  • ½ bundel koriander
  • 1 citroen
  • 500 ml melkkefir
  • zout
  • peper
  • 1 rode peper
  • ½ bieslook
  • 180 g noordzeegarnalen (gepeld)

 

Werk instructie

Stap 1 - Was, schil en snijd komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaden met een lepel. Snijd de komkommers in grote stukken.

Stap 2 - Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadjes.

Stap 3 - Snijd de helft van het vruchtvlees met een kogelsnijder in bolletjes en leg het op een koele plaats. Kras de rest van het vruchtvlees met een lepel uit.

Stap 4 - Was, reinig en hak de lente-uitjes.

Stap 5 - Was de koriander, schud droog en hak de bladeren grof. Knijp in de citroen.

Stap 6 - Pureer komkommerstukjes, uien, geschraapt meloenvlees en koriander samen met 2 el citroensap, kefir, zout en peper met een staafmixer.

Stap 7 - Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadjes, was en dobbel zeer fijn. Voeg de blokjes toe aan de soep.

Stap 8 - Koel de soep in de vriezer gedurende ca. 45 minuten en roer enkele malen. Was de bieslook, schud ze droog en snijd ze in stukjes van 2 cm. Om te serveren, plaatst u de soep in ijskommen. Besprenkel de soep met garnalenvlees, meloenballetjes en bieslook

Recept ontwikkeling: EAT SMARTER

 






Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje