Kurkuma Kefir
ingrediënten:
· 1 kopje verse gedroogde kurkuma of ⅓ kopje gedroogde hele wortel
· 1 kopje biologische suiker of rapadura
· 1 kopje verse gember
· ½ kopje Water Kefir-korrels
· 3,5 liter gefilterd of bronwater
instructies:
Schil de gember en kurkuma en hak ze grof. Giet het water in een pan en kook het. Voeg de gember en kurkuma toe en verlaag de hitte. Bedek de pan en kook een uur. Verwijder het vervolgens van het vuur en laat het in de koelkast afkoelen. Zeef het wanneer het afgekoelt is, en giet het in een gesloten grote glazen pot. Voeg rapadura of suiker toe en roer om het op te lossen. Voeg de waterkefirkorrels toe, dek het af met een theedoek en laat het 3-5 dagen staan.
Het is klaar wanneer het koolzuurhoudend wordt en een beetje zuur en pittig smaakt.
Door Health Unity mei 4, 2018