Kombucha zuurdesem starter

Kombucha is rijk aan nuttige bacteriën en is een heerlijke zuurdesemstarter die binnen een dag klaar is - perfect als je ongeduldig bent en snel zuurdesembrood wilt maken!

Ingrediënten

·        100 gram sterke kombucha (hoe troebeler hoe beter)

·        100 gram bloem (biologisch universeel, rogge, spelt, rijst of glutenvrij)

Instructies

1.   Combineer de kombucha en bloem in een grote pot of glazen kom en roer goed om te combineren. Bedek losjes met kaasdoek of een theedoek. Plaats 12 uur in een warme ruimte van uw huis.

2.   Voeg na 12 uur weer gelijke delen kombucha en bloem toe (of, gedeeltelijk kombucha & water en bloem). Goed roeren en losjes afdekken. Laat ook weer 12 uur staan.

3.   Herhaal de voeding elke 12 uur of tot de starter klaar is.

4.   Gebruik het onmiddellijk in zuurdesemrecepten die om een ​​starter vragen. Of blijf het voeden met gelijke delen kombucha en bloem eenmaal daags tot het sterk en bruisend aan de oppervlakte is.

Opmerkingen

Het voeren van je starter zorgt voor een sterkere starter die gezonder is en resulteert in luchtiger brood. Om je starter te voeren, combineer je gelijke delen zuurdesem-starter, kombucha en bloem en meng je eenmaal per dag. Als je je starter niet dagelijks kunt voeren, kun je een pauze nemen en in de koelkast bewaren en één keer per week voeren. ! Om zuurdesemstarter te gebruiken nadat het is gekoeld, haal het uit de koelkast op een warme plaats (aanrecht) en voer het elke 24 uur.

door: Yummly Rich Recipes

E-mailen
Map
Info