KOMBUCHA KOMKOMMER-CITROEN
Hier is wat je nodig hebt voor deze super gezonde drank:
- Een ½ Komkommer
- Een ½ Citroen
- 1/8 theelepel Suiker
- 1/2 liter Kombucha puur, klaar voor 2 e fermentatie
- Juicer
Komkommer en citroen schoonmaken en in de juicer tot sap verwerken.
Sap in een beugel fles (de beste voor fermenteren).
Aanvullen met de Kombucha en voeg er ongeveer 1/8 theelepel suiker aan toe. Zorg ervoor dat je wat ruimte laat aan de bovenkant van de fles voor koolzuur! Als uw sapcentrifuge schuimig sap maakt, dan de fles in de volgende dagen een paar keer voorzichtig omkeren om het sediment voor een lekkere smaak goed te mixen.
Bij kamertemperatuur laten fermenteren, de druk in de fles regelmatig controleren en na 4-5 dagen in de koelkast bewaren en gekoeld genieten.
26 januari 2015 • door morganclaire •
Copyright © Het Kefirwinkeltje