UA-47568022-2

                      Het Kefirwinkeltje               

   Kefir - Kombucha -Kefir

 Binnenkort!                              

                        Microgreens Starter KitMicrogreens zijn kleine groenten babyplantjes en worden uit verschillende soorten groenten, kruiden of andere planten op een vaste voedingsbodem gekweekt. Vaak word hiervoor als bodem een laagje aarde, een cellulose kweekmat of kokosaarde tablets gebruikt.
De microgreens zijn vaak één week na het zaaien al zover dat je ze  kunt eten en
 variëren dan in grootte van 2,5 tot 10 cm, inclusief de stengel en de bladeren.... Microgreens hebben volledig ontwikkelde cotyledon bladeren en meestal een paar zeer kleine, gedeeltelijk ontwikkelde echte bladeren.

Microgroenten zijn nog relatief nieuw en komen nu steeds meer in beeld. De rijke smaak en vitamines zorgen ervoor dat microgreens  steeds populairder worden bij mensen die de thuiskweek in eigen huis of woning willen toepassen.

Door de hoge gehalte aan antioxidanten worden microgreens als een functionele voeding gezien, een voedingsmiddel dat de gezondheid bevordert of ziekte voorkomt. Het eten van allerlei soorten plantaardig voedsel is al langer in verband gebracht met een verminderd risico op veel gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes, hartziekten en hoge bloeddruk. 

Microgreens worden meestal rauw gegeten net als sla-groenten, maar dan kleiner. 

U kunt nu eenvoudig, gemakkelijk en duurzaam zonder kunststoffen Uw microgreens zelf kweken op de vensterbank in schone en mooi gepolijste natuurlijke kokosnootschaaltjes uit Indonesien. 

Een Kokosnootschaaltje, kiemzaad en kweekgrond - meer heb je niet nodig voor je eigen kweek van super gezonde groenten.   

Als je kiest voor het kweken met een van onze Starter Kits krijgt je een kokosnootschaaltje, kweekgrond en bio kiemzaad compleet met gebruiksaanweising in een verpakking. Dit is alles wat je nodig hebt voor je kweek in de eigen mini groentenfarm. Er is keuze uit verschillende soorten kiemzaden zoals radijs, broccoli, radijs die je kunt kweken en eten.